Kom tættere på naturen

I den digitale verden vi lever i i dag, så kan man nemt føle at man kommer langt fra naturen. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan komme lidt tættere på naturen og væk fra skærmen.

Giv dig selv begrænset skærmtid

Vi bruger alt for my af vores vågne tid på skærm, og det kan have en række negative konsekvenser, som vi måske ikke er helt klare over endnu. Det er nemlig noget om, at det blå lys fra computer og skærm, kan påvirke vores døgnrytme – og ikke mindst vores syn. Det er nemlig sådan, at det blå lys, hvis vi bruger skærm sent om aftenen, kan påvirke vores nattesøvn. Derfor er det en god ide at lægge telefonen væk, inden du skal sove, så du ikke bliver påvirket af det blå lys, og snyder din krop til at den skal være vågen.

Det er blevet mere og mere almindeligt, at give børn og unge begrænset skærmtid, og udenfor arbejdstider, er det måske også noget du bør praktisere for dig selv. Det er nemlig ikke nødvendigvis sundt for dine øjne, din søvn eller dit stressniveau, at være ‘på’ hele tiden. Når vi er på skærm, er vi nemlig som regel også tilgængelige for andre, og der er ingen grund til, at vi skal være tilgængelige døgnet rundt. Det kan nemlig bidrage til en hel del stress, og er der en ting vi ikke har brug for mere af, så er det måske netop det.

Skærmtid er altså noget som du med fordel kan begrænse, hvis du vil fjerne et stort stressmoment fra din hverdag. Det er jo desværre også sådan, at mange af de ting vi laver, når vi er på skærm, som streaming, shopping og sociale medier, eller tilbud om lån penge hurtigt – også kan være ret afhængighedsskabende. Det skaber en hel del behov, som ikke nødvendigvis er reelle. Derfor skal du tænke dig lidt ekstra godt om, næste gang du fisker din telefon op. Har du brug for at være på skærm lige nu, eller er det bedre at tage sig en lille offlinepause? Hvis du begrænser din skærmtid til et afgrænset antall timer eller minutter hver dag, så er det også nemmere at overholde. Hvis du tjekker din telefon, hvor meget du er aktiv i gennemsnit per dag, så vil du måske få et lille chok – eller måske en opvækker, så du kan få motivation til at begrænse din skærmtid.

Tag ud på eventyr

Hvis du vil komme endnu længere væk fra din skærm, så kan du tage på eventyr ud i naturen og opleve noget helt andet. Da kan du nemlig komme lidt tættere på naturen og langt væk fra nyheder og mas. Du kan holde dig opdateret undervejs på nyheder24, så du ikke mister helt kontakt med omverdenen, men fokuser på at holde eventyret så skærmfrit som overhovedet muligt. Så får du endnu mere ud af din lille pause i det fri. Læs mere om friluftsliv her og kom ud på eventyr og få en lille pause fra en stressende hverdag med for meget skærm.