Gør din have efterårsklar

Efteråret er over os, og der går ikke lang tid før Kong vinters kolde klo tager fat om det danske landskabet. Hvis du ikke allerede er godt i gang, så er det nu du skal igang med at gøre din have klar til efterår og vinter. Læs med her, for gode råd til at gøre haven klar til kulde og frost. 

Pas på din græsplæne

Efteråret betyder at træerne kaster sin frodige bladdragt. De farverige efterårsblade falder så ned på din græsplæne, hvor de breder sig ud over hele haven. Her er det vigtigt at du vækker bladernes søvn på dit græs, med en rive. Bladerne skygger nemlig græsset, som slet ikke får nok sol, gemt væk nede under bladerne. Det er derfor en god ide at du samler bladerne sammen, gerne under et træ, eller udover plantejorden, hvor de gør det godt som gødning.

Selv om der er efterår, så kan du faktisk med hæld plante ud blomsterløg. Blomsterløg skal nemlig plantes mellem september og november, og har det bedst i en næringsrig jord. Med blomsterløgerne i jorden, så kan du forvente et væld af flotte blomster til næste forår. Når du har plantet færdig i haven, så er det på tide at kigge din terrasse igennem. Det kan være en god ide at rengøre dem med en højtrykrenser. Find den bedste højtrykrenser på markedet i denne højtrykrenser test.

Hvis du er interesseret i flere haveprodukter som er bedst i test, så finder du disse på BedstTest.dk.

Ta en sidste kamp med ukrudtet

Selv om det er ved at blive koldere i luften, skal du ikke tro at ukrudtet i din have, har gået i vinterdvale. Det kan derfor godt betale sig at tage en sidste kamp mod ukrudtet, inden kulden for alvor fryser jorden. Hvis du fjerner ukrudtet med roden nu, så slipper du for at det lægger frø, og kommer mangedoblet tilbage, sammen med solen.

Det er selvfølgelig vigtigt at pakke sine blomster og planter godt ind, sådan at de er beskyttet i mod kulden. Du kan bruge plastic eller halm, det vigtigste er at du får dem dækket ind tidlig. Det vil være meget ærgerlig hvis nattefrosten pludselig kom tidlig, og skadet de mest sårbare planter, inden du fik dem dækket ind. Hvis du er så heldig at have en køkkenhave, så skal denne også dækkes ind med plastic, for at klare sig igennem vinteren.

For at dit græs skal stå flot og velholdt til sommeren, så kan det være en god ide at give det noget gødning her til efteråret. Du kan også overveje om du kan så noget nyt græs, for at styrke det gamle. Gødningen gør at dit græs holder sig sundt, og at du undgår for meget mos i græsset. Hvis det er svært at styre mos i græs, så kan det være en ide at du anskaffer dig en elektrisk mosfjerner, for at tage kampen op.